Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een Detangler Beauty Brush by JohnBeerens.com

21 Aug. 2023

Zomerkapsel: hoe maak je de perfecte slicked-back knot?

De trend van nu, je haar sleek naar achter in een laag knotje of een staart, het perfecte kapsel voor warme dagen. Wil jij je haar in een mooi strak naar achter, maar weet je niet welke producten je hiervoor nodig hebt? Of twijfel je of het je wel staat? Het is een van mijn favoriete haarstijlen van het moment omdat het super makkelijk is, en je lekker je hairwash-day een dagje kunt uitstellen. Je creëert het in een handomdraai, en is zeker geschikt voor een feestje, gewoon een dagje op kantoor of als je een warme stad gaat bezoeken. Lees hier hoe je de perfecte slicked-back knot maakt.

Deel dit artikel:

Het perfecte kapsel om de warme dagen door te komen

Haren los in de zomer, wat een gedoe altijd. Ik ben altijd op zoek naar kapsels waarbij het vast kan zodat ik dat beetje extra hitte kan besparen. De sleeked bun is top omdat het haar strak naar achter zit, en je er dus de hele dag geen last van hebt. Daarnaast kun je er ook mee variëren.

Dit door bijvoorbeeld een sleeked ponytail te maken, in combinatie met een vlecht. Of de twee voorplukjes los te halen zodat het iets minder strak oogt. Genoeg mogelijkheden dus, en wij gaan je vertellen hoe dat je de sleek bun zelf kan creëren.

Hoe creëer je de perfecte sleek bun?

De sleek bun is super comfortabel omdat je haar lekker uit je gezicht is, het is makkelijk en het ziet er chic uit. Op dit moment is dit kapsel super trendy, maar het is eigenlijk net zoals vlechtjes, dit kapsel kan altijd! Het kan niet zo snel mis gaan met dit kapsel, maar je zal merken, hoe vaker je het doet, hoe handiger je er in wordt.

Op deze manier creëer je de perfecte sleek bun

Hoe vetter hoe beter. Hierdoor is dit misschien wel mijn favoriete kapsel. Het maakt namelijk niet uit of je haar schoon is, of dat het eigenlijk al een beetje vettig is. Doordat je best wel wat gel, wax en haarlak gaat gebruiken, is het helemaal niet erg als je haar niet net gewassen is, misschien juist beter zelfs!

Stap 1: Het makkelijkste is om je haar nat te maken en vervolgens goed naar achter te kammen. Kies ervoor of dat je een scheiding wilt, of het haar juist helemaal recht naar achteren wilt zonder scheiding. Indien je een scheiding maakt, maak deze dan strak in het haar met bijvoorbeeld een puntkam. Zorg ervoor dat je haar strak naar achteren zit, zonder bobbels, dat zorgt voor het mooiste effect.

Stap 2: Kam het haar strak naar achteren en maak een strakke staart op de hoogte die je zelf fijn vindt. Als je een laag knotje wil, maak dan de staart laag in je nek. Als je een staart in combinatie met een vlecht wilt, is ongeveer ter midden van je hoofd het mooiste. Gebruik hiervoor het liefste een kam met natuur haren zodat je haar goed naar achter gekamt wordt.

Stap 3: Oké, als het goed is heb je nu je haar strak naar achter in een elastiekje. Dan is het nu tijd om door het gebruik van de juiste producten, het haar heel de dag op z’n plek te houden zonder dat het gaat pluizen of plukjes los laten. Een gel die extra lang aanhoudt, een mooie glans geeft en ook nog eens een UV-filter heeft is de Wella EIMI Sculpt Force gel. Het heeft een sterke hold en zorgt ervoor dat je haar de hele dag goed blijft zitten.

Het is natuurlijk het ideale kapsel voor in de zomer en daarom is de UV-filter in dit product zo fijn. Zo is je haar beschermt tegen de felle zon als je bijvoorbeeld een leuk stadje gaat bezoeken, of geniet van een ijskoude Aperol Spritz op het terras. ;)

Stap 4: fixeer de look met de Wella EIMI Super Set Spray om de look onder controle te houden.

Stap 5: Het mooiste aan deze look is als je haar een mooie glans heeft. De gel en de haarlak zorgen hier al voor, maar je kunt de look nog afmaken door de Wella EIMI glans mist te gebruiken. Deze Glam Mist geeft een mooie finishing touch aan de look, en beschermt het haar tegen vocht. Het heeft een lekkere geur en is ook mooi om in de vlecht/staart te sprayen voor wat extra glans in de look.

Stap 6: Als je wilt gaan voor een lage knot, draai dan de staart een paar keer totdat er een knot ontstaat en maak deze vast met een elastiekje. Spray hier nog wat extra haarlak overheen voor fixatie. Wil je gaan voor een vlecht of ponytail?  Vlecht je haar en maak het onderaan vast met een klein elastiekje. 

Losse lokken in combinatie met een sleek bun

Als je je voorste plukjes los wilt hebben, volg je alsnog bovenstaande stappen maar doe je aan het begin je twee voorste plukjes los. Pak hiervoor twee dunne plukjes zodat het niet te ‘’zwaar’’ in je gezicht hangt. Je kunt ervoor kiezen om deze plukjes even kort met de krultang te krullen zodat ze mooi krullend om je gezicht heen golven. Als je hiervoor kiest, vergeet dan zeker je hittebescherming niet. Gebruik de Wella Professionals EIMI Thermal Image om het haar te beschermen tegen de hitte van stylingapparaten. Het perfecte kapsel om de zomer door te komen!

Nog meer inspiratie?

Hou JohnBeerens.com in de gaten voor nog meer inspiratie, de leukste aanbiedingen en de mooiste nieuwe producten. Bekijk dit filmpje voor nog meer sleek hair inspo. Heb je nog andere vragen? Laat het dan zeker weten in de comments, want ons beautycare team staat voor je klaar.

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje