02 Okt. 2018

Guy Tang goes naked voor John Beerens (haartips van Guy)

De extroverte social-media haarkleur-king Guy Tang lanceert zijn eigen haarkleurlijn Mydentity. Dit deed hij zondag groots in een uitverkochte Kromhouthal in Amsterdam. En natuurlijk waren wij erbij om een kijkje te nemen in de laatste haarkleurtrends, maar stiekem groef ik wat dieper naar wie Guy Tang is en hoe hij van een gediscrimineerde Aziatische not wanted gay in Oklahoma zichzelf omhoog klom tot een internationaal bekende social-media king in L.A.

Deel dit artikel:

De extroverte social-media haarkleur-king Guy Tang lanceert zijn eigen haarkleurlijn Mydentity. Dit deed hij zondag groots in een uitverkochte Kromhouthal in Amsterdam. En natuurlijk waren wij erbij om een kijkje te nemen in de laatste haarkleurtrends, maar stiekem groef ik wat dieper naar wie Guy Tang is en hoe hij van een gediscrimineerde Aziatische not wanted gay in Oklahoma zichzelf omhoog klom tot een internationaal bekende social-media king in L.A.

Wie is Guy Tang

Wie is Guy Tang? Als je heel bescheiden bent, ga je het moeilijk hebben bij Guy Tang. De haarkleur-expert schaamt zich écht voor niks! Grapjes zoals “let me watch out how I sit, so you don’t see my butthole” of tijdens het kleuren van het haar van een model “look your hair has a hair-erection”, werden ons niet bespaard. Hij legt uit dat hij een groot deel van zijn leven niet kon zijn, wie hij echt is. Toen we aan hem vroegen zichzelf in één woord te omschrijven, was zijn antwoord: naked. “Je moet jezelf ten eerste in de spiegel aankijken en aan jezelf vragen, wie je echt bent.” Guy vindt dat te veel mensen zich anders voordoen dan ze daadwerkelijk zijn, puur om anderen te pleasen. Uiteindelijk kom je jezelf tegen. Het beste volgens hem is, om altijd naked te zijn, dan accepteer je jezelf zoals je bent en anderen uiteindelijk ook.

Discriminatie

De social-media king mag nu wel 2.2 miljoen volgers hebben op Instagram, maar hij vergeet nooit where he came from. Als gay van Aziatische afkomst, heeft hij veel verduurd in Oklahoma, de stad waar hij is opgegroeid. Hij vertelt ons dat hij daar zelfs een wapen tegen zijn hoofd kreeg, vanwege zijn geaardheid. Guy is blij dat hij tegenwoordig in L.A. woont en op een relaxte wijze kan zijn wie hij is. Hij is ook heel blij met alle regenboogvlagjes die hij hier in Nederland tegenkomt. “It feels like home”. Naast het feit dat hij een haaractivist is, zet hij zichzelf ook in voor love sharing. Hij wil als rolmodel ervoor zorgen dat mensen (met name op social-media) in plaats van haatcomments meer liefde delen en elkaar aanmoedigen te zijn wie ze echt zijn. En as we speak tijdens het interview, spreekt hij een vlieg die om ons heen vliegt, aan: “come let me give you some love, lay your eggs on me!”. Oke dan..

Guy Tang’s haartips

Guy Tang’s leven mag wel interessant zijn, maar we willen ook weten wat voor haartips deze haarkleur-expert aan ons kan geven. Als je op zijn Instagram kijkt, zie je meteen dat hij van kleuren houdt waar jij en ik waarschijnlijk 100x over na moeten denken, voordat we het laten doen. Hij zegt ook dat hij met zijn haarkleuren, kleuren op de markt wilde brengen die ontbreken aan het huidige kleuraanbod. Denk vooral aan kleuren zoals knalgeel, blauw, roze, zilver en lavendel. Voor degenen die liever een toegankelijke kleur willen, heb je bijvoorbeeld de kleur caramel. We vroegen aan de haarguru om 5 tips met ons te delen die onze haarkleuron fleek behoudt.

  • Temperatuur hittetools: De haarguru liet met een live-test zien, wat het gebruik van de verkeerde tooltemperatuur kan veroorzaken. Ga heel goed na welke temperatuur geschikt is voor jouw haartype. Let ook  goed op de duurtijd. Als je het haar te lang stijlt, kan het invloed hebben op jouw haarkleur. Op het podium liet Guy op een zilverkleurig haarpluk zien wat het effect kan zijn van te lang of te heet stijlen. Het haarplukje was wegens lange stijltijd knalgeel in plaats van zilver. Wij raden ook aan om hitte tools aan te schaffen waarvan je zelf de temperatuur kan instellen.
  • Onderschat weersomstandigheden niet: Het valt Guy Tang meteen op dat het weer hier in Nederland in tegenstelling tot California, ontzettend wisselvallig is. De ene keer regent het, dan weer zon, dan weer sneeuw. Deze wisselvalligheid kan negatieve effecten hebben voor het haar. Denk maar aan pluis, droog of vet haar. Daarom is het belangrijk dat je rekening houdt met het weer. Als je bijvoorbeeld pluizig haar door vochtigheid tegen wil gaan, raden wij een anti-humidity spray aan, zoals Color WoW Supernatural Spray. Zo geef je het haar een beschermlaagje tegen dit soort factoren van buitenaf.
  • Haarkleur en pigmentatie: De haarexpert ziet in de praktijk te vaak, dat klanten totaal geen benul hebben van haarpigmentatie. Dit gebrek aan kennis bezorgt een grote kloof tussen klant en kapper. En kan ook leiden tot ongewenste kleurresultaten. Guy adviseert aan iedereen die interesse heeft in haarverf en echt wil weten hoe het precies zit en waarom het haar op een bepaalde manier reageert op sommige haarkleuren, zich te verdiepen in de materie. Je hoeft voor deze kennis niet een cursus te nemen. Met mr. Google kom je al heel ver. Wij gaan binnenkort ook een blog schrijven in Jip en Janneketaal over haarpigmentatie, zodat ook onze klanten de ins and outs over dit onderwerp onder de knie hebben.
  • Belichting en haarkleur: Guy heeft gedurende een demonstratie laten zien wat een invloed de juiste of verkeerde belichting ken hebben op wat je ziet. Zo zie je dat als je het haar in warm oranje licht bekijkt, de kleur compleet anders is dan in wit licht. Volgens Guy Tang zie je de kleur het duidelijkst in witte belichting.
  • Het haar extreem beschermen: Bescherm het haar maximaal tegen de hitte van hitte tools en andere chemische behandelingen. Guy Tang adviseert om de juiste en beste producten te gebruiken om het haar te beschermen. Onderschat het niet! Het niet beschermen van je haar, kan de kwaliteit van je haar flink verminderen en soms wel verpesten. Wie wil er na een mooie kleur- of stijlsessie met stukjes stro op het hoofd lopen? So go on and protect your hair! Wij raden vooral deze hittebeschermers aan: Bio Silk Therapy en Waterclouds Instant Heat Protection Hairspray.

Product wordt toegevoegd aan je winkelmandje