25 Jan. 2022

NIEUW! Redken Amino Mint Shampoo, reinigt de vette hoofdhuid en verlicht de symptomen van een geïrriteerde hoofdhuid.

Vet haar door het hebben van een vette hoofdhuid is iets wat veel voorkomt, en dat kan echt zo (!) vervelend zijn! Een vette hoofdhuid resulteert in snel vet haar en kan ontzettend veel oorzaken hebben. Oorzaken waar je niet altijd meteen iets aan kunt doen, maar door het gebruiken van de juiste producten kan dat helpen dat het minder zal worden. Een product wat zeker gaat helpen om een vette en geïrriteerde hoofdhuid tegen te gaan is de nieuwe shampoo van Redken, de Amino Mint Shampoo. In deze blog vertellen wij je alles over wat je kunt doen om een vette hoofdhuid tegen te gaan (inclusief handige tips) en een introductie van dit geweldige nieuwe product van Redken!

Deel dit artikel:

Nieuw van Redken; de Amino Mint Shampoo, speciaal voor de vette en geïrriteerde hoofdhuid! Inclusief tips wat te doen tegen een vette hoofdhuid.

Wat zijn de oorzaken van een vette hoofdhuid?

Hoofdhuid problemen kunnen ontzettend vervelend zijn. Zo hebben veel mensen last van een droge hoofdhuid, maar een vette hoofdhuid komt ook ontzettend vaak voor. Een vette hoofdhuid resulteert in vet haar. Een vette hoofdhuid kan bijvoorbeeld komen door het gebruiken van stylingsproducten, die jouw poriën gesloten houden. Een andere oorzaak van een vette hoofdhuid kan soms ook komen door hormonale veranderingen en/of stress. Een vettige hoofdhuid gaat al snel gepaard met irritatie en jeuk aan de hoofdhuid. Er kunnen hierdoor ook schilfers en hoofdroos ontstaan waardoor je onzeker kan worden over je haar. Een logische reactie op vet haar, is dat het haar gewassen wordt zodat het er niet meer vet uit ziet. Helaas is het haar veel wassen niet de oplossing op dit probleem, maar maakt het vaak juist erger. Ja, je leest het al wel, het leven gaat niet altijd over rozen.. 

Een vette hoofdhuid komt vaak door een zeer hoge talgproductie, en mensen met een lage talgproductie hebben juist last van een droge hoofdhuid. Wanneer je je haar vaak wast, dan stimuleer je de talgproductie van je huid. Bij het wassen verwijder je de natuurlijke vetlaag van je lichaam. Daardoor zal het lichaam denken dat het tekort aan vet moet worden gecompenseerd door talg bij te produceren. Ik denk dat je het al wel begrijpt, je komt eigenlijk in een vicieuze cirkel omdat je je haar blijft wassen en er telkens weer meer talg wordt geproduceerd. Soms is het zelfs zo, dat je haar vet blijft zelfs na het wassen. Dit schiet natuurlijk niet op, en is gewoon super vervelend.

Een andere reden waarom haar en hoofdhuid vet blijft, zelfs na het wassen, is build-up in het haar. 

Wat is build-up en wat doe je er tegen?

Build-up is een laagje bovenop je haar dat bestaat uit opgestapelde restjes van haarproducten. De restjes zijn na gebruik van het haarproduct achtergebleven op je haar. Deze restjes bestaan uit ingrediënten die in je haarproducten zitten die moeilijk zijn uit te wassen. Niet iedere shampoo kan bepaalde restjes helemaal weg wassen, waardoor het laagje met productrestjes op je haar steeds dikker wordt. Zo ontstaat build-up.

De ingrediënten die build-up kunnen veroorzaken zijn:

  • Oliën/lipiden en harsen, waaronder niet-in-water oplosbare siliconen en vettige alcohol als cetyl alcohol
  • Proteïne, zoals collageen en zijde
  • Mineralen, zoals kalk in water
  • Chloor

Deze ingrediënten worden vaak gebruikt in producten zoals conditioner, haarmaskers, serums, samengestelde haaroliën, haarspray en –mousse. Wees gerust, je hoeft natuurlijk niet deze producten weg te laten om build-up te vermijden. Haarproducten zijn namelijk juist gemaakt om stoffen achter te laten op het haar. Dit zorgt namelijk voor bescherming, het vasthouden van vocht in je haar, glans, zachtheid, minder klitten en vele andere noodzakelijk zaken.

Heb jij snel last van vet haar en een vette hoofdhuid en twijfel je of je last hebt van build-up in je haar? Dit zijn enkele symptomen waar je last van kunt hebben door build-up:

  • Crunchy ends: harde, plastic aanvoelende haarpunten
  • Een waxachtig gevoel op je haar, plakkerig haar, gevoel alsof er een laagje om je haar zit
  • Haarproducten lijken geen effect te hebben, of ze maken het erger
  • Droog haar in de lengtes, wat meestal alleen maar erger wordt na het aanbrengen van producten
  • Dof, slap, futloos, slierterig haar
  • Gespleten haarpunten
  • Klitten
  • Hoofdhuidproblemen zoals een geïrriteerde hoofdhuid

Heb je een aantal van deze symptomen en vraag je je af hoe je ervan af komt zonder dat je moet stoppen met verzorgende producten te gebruiken? Dan is het gebruik van een grondig reinigende en verzorgende shampoo heel belangrijk. De nieuwe shampoo van Redken, Amino Mint, is een shampoo die de hoofdhuid grondig reinigt maar tegelijkertijd het haar wel goed verzorgd. Oftewel, deze shampoo gaat build-up in het haar tegen, zorgt ervoor dat de hoofdhuid goed gereinigd wordt, en verzorgt het haar en de punten goed. 

Maak kennis met de nieuwe musthave van Redken; Amino Mint – refreshing Scalp Shampoo voor alle haartypes!

Amino Mint Shampoo reinigt de vette hoofdhuid en verlicht de symptomen van een geïrriteerde hoofdhuid. Dankzij de zure formule brengt het de pH-waarde van het haar in evenwicht zonder het haar te verzwaren. De shampoo is voorzien van Redkens’ Amino Acid Strength Complex en munt. Deze ingrediënten staan bekend om hun verkwikkende en verzachtende eigenschappen.

Als je je haar wast met deze shampoo voelt je hoofdhuid direct fris aan, doordat de haarwortels grondig gereinigd worden en hoofdhuid irritatie verlicht wordt. Het voordeel van deze shampoo is dat het echt beide problemen aanpakt. Hij helpt vet haar en een vette hoofdhuid tegen te gaan, maar hij droogt het haar en de haarpunten absoluut niet uit maar verzorgt ze juist.

Deze shampoo zal je helpen bij het tegengaan van een vette en geïrriteerde hoofdhuid, maar daarnaast zijn er ook een aantal andere dingen die zorgen dat jouw haar langer mee kan zonder het dagelijks te hoeven wassen.

Shop de Redken Amino Mint Shampoo

5 Tips over hoe vet haar en een vette hoofdhuid tegen te gaan!

We zetten even wat tips op een rijtje die jou zullen helpen een vette hoofdhuid tegen te gaan waardoor je haar minder snel vet zal worden. Hopelijk zullen deze tips je helpen om afscheid te nemen van een vette, geïrriteerde en jeukende hoofdhuid! Je hoofdhuid zal hopelijk minder gevoelig worden en je zult beter in je vel zitten.

Niet meer dagelijks je haar wassen

De eerste ‘’simpele’’ maar ik denk tegelijk de moeilijkste tip om een vette hoofdhuid tegen te gaan is direct te stoppen met dagelijks wassen. Je haar raakt hier namelijk gewend aan en wordt daardoor ook binnen één dag alweer vet. Leer jezelf aan dat wanneer je het vet vindt worden na de eerste dag, je het daarna één dag in een staart draagt en de andere dag in bijvoorbeeld een knot. Zo wissel je verschillende haarstijlen af, en doordat het vast zit, zit je er waarschijnlijk minder vaak aan.

Probeer jezelf steeds meer uit te dagen, door steeds een dag langer te wachten met wassen. Je haar zal hier naar verloop van tijd gewend aan raken, en dus minder snel vet worden. De eerste weken zullen lastig zijn, maar geloof me, je raakt er aan gewend! Ik probeer tegenwoordig mijn haar alleen te wassen als het écht nodig is. Daarnaast is het tegenwoordig met thuis werken best makkelijk om je haar wassen een keertje over te slaan. Als je toch thuis aan het werken bent, doe je lokken dan lekker in een losse knot en zit er heel de dag niet meer aan!

Breng je shampoo en conditioner op de juiste manier aan

Nou, weer zo’n simpele tip! Toch kan dit een grote boosdoener zijn bij de oorzaak van vet haar. Shampoo hoeft in principe alleen maar op de hoofdhuid te worden aangebracht. Als je er over na denkt zijn de punten van je haar ook nooit vet, maar de aanzet van je haar en hoofdhuid wel. Dus shampoo alleen op de bovenkant van je haar en op de hoofdhuid. Wanneer je je haar uitspoelt gaat het toch langs heel je haar, zo wordt toch het hele haar gereinigd en kan de geur van de shampoo zich verspreiden zodat heel je haar alsnog lekker naar de shampoo zal ruiken.

En dan.. het aanbrengen van conditioner! Breng deze écht alleen aan in de lengtes en punten van het haar! In deze delen van het haar is namelijk de meeste verzorging nodig. In conditioners zitten vaak verzorgende oliën en boters, die de lengtes en punten van het haar goed voeden. Breng je dit aan op de aanzet van je haar en op je hoofdhuid, zal er een vette laag achter blijven en voelt het alsof je haar na het wassen nog steeds vet is. Dus, conditioner nooit op de hoofdhuid/aanzet, dit is echt een NO GO.

Probeer zo min mogelijk aan je haar te zitten

Zit je vaak aan je haar, bewust of onbewust? Een tik van vooral veel vrouwen is dat ze heel veel aan hun haar zitten. Uit verveling, uit zenuwen, door stress, uit gewoonte en nog veel meer redenen zorgen ervoor dat je aan gedurende de dag stiekem best veel aan je haar zit. Don’t do it! Probeer dit zoveel mogelijk te vermijden, omdat je hiermee de talg verspreid die het haar vet maakt en het dus nog sneller vet wordt. Vind je dit moeilijk? Doe je haar dan in bijvoorbeeld een losse staart of in een klemmetje naar achter dat het uit je gezicht is, zo kom je er minder snel aan. Doe bijvoorbeeld je haar in een losse staart met een Beauty Tie, een haarelastiekje die naderhand geen bobbel of knikje in het haar achterlaat. 

Stel je wasbeurt een keertje uit met droogshampoo

Droogshampoo is hét ideale product als jij je wasbeurt net een dagje langer wilt uitstellen. Droogshampoo maakt het haar stugger en helpt het beter in model te brengen, en zorgt ervoor dat het haar zijn ‘’vette’’ looks verliest. Pas wel op met het gebruik van droogshampoo, het is natuurlijk geen echte vervanger van shampoo! Het haar moet nog steeds tijdig gereinigd en verzorgd worden. Stel je wasbeurt dus niet té lang uit. Een fijne droogshampoo die wij zeker kunnen aanraden is de Redken Deep Clean Dry Shampoo. In deze blog lees je alles over het gebruik van droogshampoo.

Kussensloop verschonen

Deze tip moet je gewoon toevoegen aan je routine! We snappen dat je niet om de dag je bed gaat verschonen, hoe heerlijk het ook is, daar hebben we simpelweg niet altijd de tijd voor. Wat je wel kunt doen, is vaker je kussensloop meenemen met je was. Dit omdat je ’s nachts lekker met je hoofd in je kussen ligt te woelen, en er daardoor vetten en residu van je hoofdhuid zich keer op keer verspreiden in je kussensloop. Iedere nacht komt je haar hier weer mee in aanraking, waardoor alles wat er is achtergebleven op je kussen vervolgens weer terug komt in je haar, ook als je haar net schoon en gewassen is. Dus om vet haar te bestrijden, gooi wat vaker je kussensloop in de was.

Redken Amino Mint Shampoo kopen bij JohnBeerens.com?

Ervaar jij problemen zoals snel vet haar, een vette en geïrriteerde hoofdhuid en het idee dat je haar zelfs na het wassen niet helemaal schoon aanvoelt? Dan is de Redken Amino Mint shampoo zeker iets voor jou! Bestel hem veilig en snel op JohnBeerens.com! Heb je nog vragen of opmerkingen, laat deze dan achter in de comments en wij komen snel bij je terug!

 

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje