08 Aug. 2018

Wenkbrauwen on point (tips van brow-expert Lisa Hillen)

Onze wenkies, they can make it or break it. De wenkbrauwen bepalen de uitdrukking van ons gezicht. Bij sommigen pakt dit goed uit, bij anderen niet. Strenge, sexy, verbaasde, boze of lieve blikken kunnen soms komen door de vorm van de boogjes boven onze ogen. Maar maak je geen zorgen, wij hebben aan brow-expert Lisa Hillen (Beauty by Lisa) het één en ander gevraagd over de wenkbrauwen. Na het lezen van deze blog, ga je nooit meer de fout in met jouw wenkies!

Deel dit artikel:

Onze wenkies, they can make it or break it. De wenkbrauwen bepalen de uitdrukking van ons gezicht. Bij sommigen pakt dit goed uit, bij anderen niet. Strenge, sexy, verbaasde, boze of lieve blikken kunnen soms komen door de vorm van de boogjes boven onze ogen. Maar maak je geen zorgen, wij hebben aan brow-expert Lisa Hillen (Beauty by Lisa) het één en ander gevraagd over de wenkbrauwen. Na het lezen van deze blog, ga je nooit meer de fout in met jouw wenkies!

Hype brow-bars

We zien de brow-bars als paddenstoelen van de grond schieten. Waarom heerst ineens deze brow-hype? De wenkbrauwenspecialiste laat weten dat we de laatste tijd meer voor de natuurlijke look gaan, dus hoe voller de wenkies hoe beter. Volle wenkbrauwen vereisen de juiste vorm en niemand kan dit beter voor elkaar krijgen dan een expert op het gebied van wenkbrauwen. Er is steeds meer vraag naar deze expertise, daarom zien we de brow-bars vaker om ons heen.

Volle brows

Vol en au naturel! Waar in de jaren ’30 dunne boogjes helemaal hot en top waren, is het nu écht not done. De natuurlijke look zie je ook terug op de rode lopers en cat-walks. Kijk maar naar de wenkbrauwen van: Cara Delevingne, Kim Kardashian en Margot Robbie! Heel belangrijk is dat je het model ofwel de vorm van je wenkbrauwen goed afstemt op de vorm van jouw gezicht. Zelfs de botstructuur op je voorhoofd kan invloed hebben op de beste keuze voor de vorm. Dus ladies, laat je goed adviseren over de vorm van jouw wenkies, zodat jouw gezicht op z’n mooist naar voren komt. Volgens Lisa komen de dunne wenkbrauwen uit de jaren’30 in ieder geval zeker niet terug!

Veelvoorkomende fouten

Er was een tijd waar we te happig waren op het plukken van de wenkbrauwhaartjes! Het gevolg; te dunne wenkbrauwen waar geen haargroei meer is. Gelukkig zijn er nu verschillende oplossingen voor dit probleem. Probeer te voorkomen dat je haarloze wenkbrauwen over houdt en epileer met mate en zeker niet te dun, of je moet het zelf nog wel leuk vinden!

Tip: Mocht je te weinig haargroei hebben dan kun je dit oplossen doormiddel van een wenkbrauwpotlood, wenkbrauwpoeder of een iets permanentere methode permanent make-up (pmu). Binnen PMU bestaan er ook verschillende mogelijkheden: microblading (imiteren wenkbrauwhaartjes) en de  powder brow techniek (schaduwtechniek). Iemand met een vettige huid en grove poriën is geen goede kandidaat voor alle vormen van PMU. Door deze huidconditie vervagen en verdwijnen de gepigmenteerde wenkbrauwhaartjes bijvoorbeeld bij de techniek microblading. 

Kleur

Iemand met lichtblond haar en pikzwarte wenkbrauwen? Dat klopt niet helemaal! De kleurkeuze is ook een misstap die we vaak maken. Zorg dat je je goed laat adviseren. Het liefst door een wenkbrauwenexpert. Je kunt ook naar de cosmeticawinkel gaan, maar meestal krijg je net wat beter advies bij de professional die zich de wenkbrauwen helemaal eigen heeft gemaakt, door middel van een opleiding. Sommige specialisten (zoals Lisa zelf) hebben een opleiding gevolgd die zich alleen maar richt op de kleuren voor de wenkbrauwen.

Tip: Ten eerste ga op zoek naar advies bij een professional. Wil je experimenteren zonder advies dan raden we aan om liever voor te licht te gaan dan te donker. Dit geldt uiteraard voor normale make-up voor de wenkbrauwen. Bij pmu is het een ander verhaal, daar experimenteren we niet mee, maar moeten we ons juist goed laten adviseren om de juiste kleur te kiezen. Je wil wel zeker zijn van je zaak, als je er een paar jaar aan vast zit!

Vorm

De wenkbrauwen kun je in verschillende vormen laten of zelf modeleren. We raden wel aan om het door iemand te laten doen. Een brow-specialist staat recht voor je en kan beter zien hoe je bottenstructuur in elkaar zit en een beter beeld krijgen van hoe je wenkbrauwen meegaan met de spierbewegingen op je voorhoofd. Op basis hiervan kiest zij het wenkbrauwenmodel dat jou het beste staat.

Tip: De vorm van je wenkbrauwen is zeer bepalend voor de uitdrukking van jouw gezicht. Daarom is het belangrijk dat je jouw wenkies goed in model brengt. De wenkbrauwen kun je nooit beide identiek in model brengen. Lisa zegt ook: “Wenkbrauwen zijn zusjes geen tweelingen”. Het feit dat ze niet gelijk zijn, heeft te maken met je gezichtsspieren.

Lisa’s wenkbrauwen

We vroegen aan de wenkbrauwenexpert wat haar beautyritueel was voor haar eigen wenkbrauwen. Zij heeft het geluk dat ze niet veel hoeft te doen aan het model van haar wenkies. De vorm is uit nature al bepaald. Ze doet wel om de zoveel tijd een paar haartjes wegplukken en maandelijks verven. En verder vult ze haar wenkbrauwen af en toe op met een wenkbrauwenpotlood. Als ze dit niet doet, zijn haar brows niet zichtbaar omdat ze hele lichte haartjes heeft. Tot slot vroegen we aan de browspecialiste welke bn’er-brows zij bewondert. En dat waren de brows van Robin Martens (GTST).

Brow-tips:

  • Pluk niet teveel
  • Kies de juiste kleur
  • Laat je adviseren over de vorm
  • Bij pmu: ga op zoek naar een echte professional
  • Laat je wenkbrauwen altijd door een professional in model brengen (zelf bijhouden kan wel)
  • Bij pmu: informeer je goed over welke vorm het beste past bij jouw gezichtsvorm

Wil jij jouw fabulous brows in het zonnetje zetten? Stuur dan een foto van jou naar [email protected] en vertel ons over jouw brow-ritueel! Wie weet zie je jouw brows weer terug op John Beerens' Instagram!

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje