20 Nov. 2023

Zeg gedag tegen jouw statische haar

Hoe vervelend is het als je wakker wordt en je hebt weer eens last van statisch haar. Lees dit blog om erachter te komen hoe je dit kan tegengaan.

Deel dit artikel:

Statisch haar

We hebben allemaal weleens die dagen gehad waarop ons haar ondanks al onze inspanningen besluit een eigen leven te leiden: statisch haar. Maar vrees niet, want ik ga je vertellen hoe je die opstandige plukken onder controle kunt houden.

Wat is statisch haar?

Statisch haar is een fenomeen dat we allemaal wel kennen. Het ontstaat niet zomaar; het zijn meerdere factoren die dit onvoorspelbare gedrag veroorzaken. Tijdens de koude wintermaanden bereikt de luchtvochtigheid vaak zijn dieptepunt, wat ideale omstandigheden creëert voor statisch haar.

Maar wat gebeurt er nu echt wanneer we onze haren kammen of borstelen in deze 'droge' omstandigheden? Hier komt de wetenschap van elektrische ladingen om de hoek kijken. Ons haar heeft van nature een negatieve lading. Wanneer we ze kammen of borstelen, kunnen deze negatief geladen lokken positief geladen worden. Het is dit elektrische verschil dat jouw haar aantrekt of afstoot, waardoor je haar alle kanten op gaat door de onzichtbare tonen van statische elektriciteit.

Tips om statisch haar tegen te gaan

Natuurlijk is het erg vervelend om statisch haar te hebben. Maar met de juiste zorg kom je er ook weer makkelijk vanaf. Hieronder heb ik een aantal tips op een rijtje gezet om gedag te zeggen tegen jouw statische haar.

Zeg vaarwel tegen plastic kammen

Zoals ik al zei heeft het vaak te maken met het borstelen van je haar. Plastic kammen geven statische elektriciteit namelijk vrij spel. Kies in plaats daarvan voor kammen gemaakt van natuurlijke materialen, zoals de Rock & Ruddle Haarborstel Miss Daisy Evening.

Hydrateren

Hydratatie is cruciaal. Gun je haar de hydratatie die het verdient! De Moroccanoil Hydrating Conditioner doet niet alleen wonderen voor dorstig haar, maar maakt het ook gemakkelijker te stylen. Win-win situatie dus!

Verwen je haar van binnenuit.

Voeding speelt niet alleen een belangrijke rol in onze gezondheid, maar heeft ook directe invloed op de conditie van jouw haar. Om statisch haar onder controle te houden is het essentieel om voldoende omega-3 vetzuren in je dieet op te nemen. Deze vetzuren die overvloedig aanwezig zijn in voedingsmiddelen zoals zalm, noten, chiazaad en lijnzaad hebben niet alleen gunstige effecten op je hart en hersenen, maar ook op de algehele gezondheid van je haar.

Zalm, bijvoorbeeld, is rijk aan omega-3 vetzuren die de natuurlijke oliën van je hoofdhuid helpen balanceren. Deze oliën, die de neiging hebben uit balans te raken bij een tekort aan voedingsstoffen, kunnen de hoofdoorzaak zijn van statisch haar. Door regelmatig zalm in je dieet op te nemen, geef je je haar de voedingsstoffen die het nodig heeft om gezond en gehydrateerd te blijven, waardoor de kans op statische elektriciteit wordt verminderd.

 

Zeg gedag tegen synthetische stoffen.

Synthetische stoffen die vaak gemaakt zijn van kunstmatige geven een elektrische lading naar je haar wat zorgt voor het onvoorspelbare gedrag van statisch haar. Dus als je statische elektriciteit wilt vermijden is het tijd om afscheid te nemen van die synthetische stoffen in je garderobe.

Maar wat is dan het alternatief? Het antwoord is natuurlijke materialen. Kies voor kleding gemaakt van stoffen zoals katoen, wol of zijde. Deze natuurlijke stoffen hebben de neiging om vocht vast te houden en de elektrische ladingen te minimaliseren, waardoor je haar minder geneigd is om statisch te worden.

Naast je kleding kun je ook denken aan het aanpassen van je kussensloop. Beauty pillow heeft namelijk kussenslopen van hoge kwaliteit satijn. Dit geeft je een gevoel van luxe en heeft een verzorgende werking voor huid en haar.

 

Met de juiste producten en wat liefde is statisch haar binnen no-time verleden tijd.

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje