04 Sep. 2019

Herstel je (nazomerse) huid met deze gouden tips [6x tips]

Je huid heeft na deze zonnige en droge zomer, vast wel wat te verduren! Heb je te lang en vaak in de zon gelegen? Iets te vaak na een vermoeiende zomerdag met make-up gaan slapen? Of vind je dat je huid dof en vaal oogt? Tijd om je huid te koesteren en het een boost te geven, zodat je met een stralende huid het herfstseizoen ingaat. In deze blog geven we dé tips om je huid weer te laten stralen. En ook tips om met een stralende huid je oude dag tegemoet te gaan! 

Deel dit artikel:

Je huid na de zomerdagen

Wist je dat je huid, het grootste orgaan is dat je bezit? De huid vormt, als het grootste orgaan van de mens, ook onze beste bescherming. Vergelijk het met een jas die ons omhult en ervoor zorgt dat we de pijn van een stoot of druk niet direct voelen. De vraag is: ben je wel altijd lief voor dit orgaan dat zoveel voor je doet? Vooral gedurende de zomerdagen heeft je huid wel het één en ander te verduren. In deze blog geven we je dé gouden tips om je huid weer een (after-summer) boost te geven! En als trouwe bloglezer maak je ook nog kans op een heerlijke peeling van Marbert om je huid weer herfst-ready te maken! In de blog lees je meer over de winactie.

De huid

Je huid beschermt je tegen zonlicht. Ook regelt je huid de temperatuur in je lichaam. Het zorgt ervoor dat je niet uitdroogt. De huid heeft een belangrijke rol bij de aanmaak van vitamine D door zonlicht. Ook emoties druk je door je huid uit. Denk aan angstzweet, verbleken wegens schrik of rood worden door schaamte of boosheid. Met andere woorden, onze huid regelt veel voor ons. Des te meer reden om je huid te koesteren. Zo weet je zeker dat je altijd op een stralende huid kan rekenen, ook op oudere leeftijd!

Hoe is je huid opgebouwd?

Opbouw huid JohnBeerens

Iedereen weet wat de huid is. Maar weten we ook hoe de huid is opgebouwd? Wellicht wel fijn om even een opfriscursus biologie te krijgen van ons ;-). De huid is opgebouwd uit drie lagen:

  • de opperhuid
  • de lederhuid
  • het onderhuids bind- en vetweefsel

De huidbarrière (zuurmantel) wordt gevormd door het bovenste laagje van de opperhuid. De opperhuid bestaat voor het grootste deel uit hoorncellen, die voortdurend worden vernieuwd vanuit de onderste laag van de opperhuid. Zo beschermt onze huid ons tegen invloeden van buitenaf, zoals bacteriën, UV stralen of gifstoffen.

Droge huid

Huidverzorging droge huid

Veel mensen hebben last van een droge huid. Een droge huid herken je onder andere aan de volgende symptomen:

  • schrale huid
  • schilfers
  • lijntjes/barstjes

Oorzaken van een droge huid

Een droge huid kan aangeboren zijn. Maar meestal ligt het aan verkeerde gewoonten bij de dagelijkse huidverzorging en/of je leefgewoonten. Wij sommen de meest voorkomende oorzaken hier voor je op:

1.Leeftijd

Naarmate je ouder wordt, wordt je huid ook droger. Dit ligt voornamelijk aan je hormonale huishouding. It’s all nature, baby! Veel vrouwen merken dit vooral tijdens en na de overgang. De huid wordt droger en dunner. Dit ligt vooral aan het afnemen van de vrouwelijke hormonen: oestrogeen. De afname van oestrogeen na de menopauze versnelt de veroudering van de huid.

2.Stress

Het is bewezen dat stress niet alleen de huidfuncties verstoort, maar het heeft ook invloed op de aanmaak van proteïnen in de huid. Deze proteïnen zijn belangrijk voor het vochtbehoud. Vochtverlies lijdt ook tot droogte van de huid.

3.Douche gewoonten

Dagelijks gebruiken we allerlei zepen, badproducten met agressieve wasactieve stoffen. Dit in combinatie met warm water, is funest. Zo wordt niet alleen vuil verwijderd, ook de huid kan aangetast worden. Bovendien verdampt er nog heel wat water uit de huid nadat je uit de douche komt. Probeer dus minder frequent te douchen of baden met warm water en agressieve bad-/ doucheproducten. Zo verklein je de kans dat je huid uitdroogt!

Shop de beste huidverzorging

4.Weersomstandigheden

Ook weersomstandigheden hebben een grote invloed op de kwaliteit van je huid. Ik merk dat mijn huid tijdens de winterdagen veel droger is dan andere seizoenen in het jaar. Hydrateren is dan ook echt een must voor mij. Koude temperaturen, wind en droge lucht drogen de huid extra uit van buitenaf. Maar vergis je niet, ook bij teveel zonlicht kan je huid uitdrogen. Lees onze blog over verstandig zonnen. Zorg dat je altijd een dagcrème gebruikt met SPF. Ook op een bewolkte dag is er veel UV Straling in de lucht.

5.Cosmetica

Veel cosmeticaproducten bevatten synthetische ingrediënten. Deze kunnen je huid aantasten. Dit komt vooral voor bij bepaalde parfumstoffen en conserveringsmiddelen. De huid kan door deze ingrediënten haar barrièrefunctie niet meer voldoende uitoefenen. Resultaat: een nog drogere huid.

6.Voeding en levensstijl

Een tekort aan voedingsstoffen,  zoals eiwitten en bepaalde vetten in je huidcellen, kan bijdragen aan de uitdroging van je huid. Een gebalanceerde voedingspatroon komt je huid dus altijd ten goede. Voldoende drinken is net zo belangrijk. En roken is helemaal funest. Roken kan je huid van binnenuit uitdrogen. Laat die peukjes dus lekker links liggen.

Vette huid

Het belangrijkste kenmerk van een vette huid is dat deze glimt en vettig aanvoelt. Vooral in de puberteit hebben veel jongeren last van een vette huid. Dit komt doordat de talgklieren extra veel huidvet produceren. Ook in de latere jaren hebben velen nog te maken met een vette huid. Het vervelendste aan een vette huid is dat het eigenlijk bijna altijd gepaard gaat met onzuiverheden (puistjes, pukkels en mee-eters). Gelukkig zijn er wel wat oplossingen die jou redelijk van de vetheid af kunnen helpen. We schotelen je bij deze fijne tips voor.

De beste verzorging voor de vette huid

1.Gezichtsmasker

Gebruik regelmatig een gezichtsmasker. Dit zorgt ervoor dat je vette huid gezuiverd wordt. Je huid gaat er gegarandeerd op vooruit!

2.Voeding

Gezond eten is heel belangrijk. Vette voeding zorgt ook voor een vette huid. En een tekort aan bijvoorbeeld vitamine B2 heeft ook een negatieve effect op je huid. Het is dus belangrijk dat je gezond eet. Vooral bonen, noten en producten op basis van gist geven je huid een boost. Een tekort aan vitamines kan ook aangevuld worden met beauty vitamines. Wij zijn fan van de Skin Beauty Bears. Ik merk zelf echt dat mijn huid gezonder is sinds ik de vitamine beertjes dagelijks inneem. Ook onze klanten prijzen de lekkere gummy beertjes aan. Lees in de blog over de  werking van de vitamine beertjes, meer over de werking van de Beauty Bear vitamines.

3.Water drinken

Drink genoeg. Veel water drinken, zorgt ervoor dat je lichaam helemaal gereinigd wordt. Een gereinigd lichaam draagt bij aan een gezondere huid. Alcohol is daarentegen funest voor je huid. Alcohol droogt je lichaam en huid uit. Dat kan vroegtijdige rimpels in de hand werken.

Shop dagcremes voor de vette huid

4.Reinig je gezicht

Reinig je gezicht twee keer per dag met een cleanser en een toner. Een cleanser, ook wel gezichtsreiniger genoemd, is een must. Met een toner kun je de laatste restjes cleanser weghalen. In de loop van de dag en de nacht stapelen zich talg en dode huidcellen op. Ook luchtvervuiling laat sporen achter op je huid. Reinig je je huid niet, dan maak je meer kans op puistjes en rimpels.Wij raden de Darphin Intral Toner aan. Deze zachte toner is ideaal voor een gevoelige huid en bevat geen SLS.

5.De moisturizer

De moisturizer zorgt ervoor dat de huid het vocht vasthoudt. Soms heeft een vette huid al genoeg aan een toner. Een moisturizer kan de vette huid juist te veel laten glimmen en zelfs problemen veroorzaken, zoals puistjes. Als je voor een moisturizer gaat, ga dan voor een crème die speciaal bedoeld is voor een vette huid. Zelf vind ik onze moisturizer Skeyndor Power C+ Energizing Emulsion Gezichtscrème fantastisch. Met deze creme wordt je collageen productie verhoogd en het maakt de huid soepel en veerkrachtig. Ook zichtbare vlekjes worden op de huid verminderd door de Skeyndor Power C+ Energizing Emulsion.

6. Olievrije make-up

Gebruik olievrije make-up. Dit zorgt ervoor dat de vetvorming niet gestimuleerd wordt.

De fijnste huidverzorging voor de vette huid

Zon en je huid

Wist je dat de zon de nummer één veroorzaker is van rimpels, pigmentvlekken en een slappe huid? Nu moet je niet denken dat je nooit meer in de zon mag komen. Maar we kunnen niet genoeg benadrukken dat je je gezicht en lijf elke dag optimaal moet beschermen, wil je er over een paar jaar nog stralend bij lopen. Ook in de winter en op regendagen moet je je beschermen, ook dan zijn er UV stralen in de lucht.

Waarschijnlijk heeft je huid wel wat te verduren, na de afgelopen droge en zonnige zomer. Zorg dat je vanaf nu je huid alleen maar liefde geeft. Dit houdt onder andere in, elke dag twee keer je gezicht reinigen. In de ochtend raden we aan om na het reinigen een dagcrème te gebruiken met zonbescherming. Na het reinigen in de avond voor het slapen, adviseren we een voedende avondcrème te gebruiken. Denk onder andere aan ingrediënten zoals, dimethicone, glycerine, hyaluronzuur, collageen, minerale oliën en plantaardige oliën, vitamine E, vitamine C, retinol en vitamine B5/B3. Zelf ga ik voor producten met een hoge concentratie aan vitamine C en E. Het is bewezen dat deze ingrediënten nieuwe rimpels tegengaan (vanwege het stimuleren van de aanmaak van collageen) en de huid egaal maken.

Bescherm je huid met zonnebrand

Zo herstel je de (nazomerse) huid

  • 2x per dag gezicht reinigen met cleanser en toner
  • Gebruik na het reinigen van je gezicht met de cleanser een voedende serum. Denk hier aan ingrediënten, zoals vitamine C, vitamine E en vitamine A. Serums zijn effectieve producten als het om huidverzorging gaat vanwege de hogere concentratie werkzame ingrediënten. Je kunt een serum gebruiken naast je reguliere dag- en nachtverzorging
  • Nu breng je voedende dag- /nachtcrème aan
  • Exfolieer regelmatig (wordt heel belangrijk vanaf je 30ste)
  • Gebruik 1x per week een voedend gezichtsmasker voor zonbeschadigde huid (ingrediënten, zoals vitamine C, collageen en green tea herstellen de zonbeschadigde huid)

9 weetjes over de zon en je huid

JohnBeerens zonnebrand

Wist je dat…..

  • De zon de nummer één veroorzaker van rimpels en andere vormen van veroudering is?
  • De meeste mensen beoordelen een lichtere huidskleur als aantrekkelijker en gezonder dan een door de zon of zonnebank gebruinde huid. (International Journal of Primatology, 2009)
  • Eén op de drie mensen met kanker heeft huidkanker
  • 90% van alle huidkankers wordt veroorzaakt door de zon
  • Zonnebrand moet, ook als je niet op het strand ligt (wolken laten nog 80% van de UV stralen door
  • UV stralen ook door glas gaan
  • Voor dagelijks gebruik een factor 15 of 30 voldoende is (dan is je huid voor 93-97% beschermd)
  • Waterproof zonnebrandcrème flauwe kul is. Na het zwemmen, gewoon weer insmeren dus.
  • Kun je echt niet zonder het bruine tan? Dan kun je voor een zelfbruinende crème, foam of spray gaan.
Bescherm je gezicht tegen de zon

Alles over het herstellen van je huid

Nadat je deze blog hebt gelezen, kan het niet meer fout gaan met de verzorging van je huid. Je weet welk stappenplan je elke ochtend en avond minimaal moet ondergaan (reinigen, hydrateren, regelmatig exfoliëren en hier en daar een voedend gezichtsmasker). Let goed op de ingrediënten die bij jouw huidtype en/of huidproblemen passen. Ben je boven de dertig en wil je rimpels tegen gaan, ga dan vooral voor huidverzorging met vitamine C, Vitamine E, collageen en retinol en nogmaals: bescherm je huid tegen de zon!

Winactie (Marbert peeling)

Een peeling, ook wel exfoliant genoemd is heel belangrijk. Helemaal als je boven de 30 jaar oud bent. Dit product verwijdert de dode huidcellen die zich voortdurend op je gezicht ophopen. Vanaf je dertigste is het heel belangrijk dat je om de zoveel tijd (gebruik een exfoliant in het begin vooral met beleid) dit laagje verwijdert. Anders wordt je huid dof en vaal. Ook kun je sneller last hebben van puistjes en mee-eters. De poriën raken verstopt en de talg kan zo niet wegvloeien.

Marbert Cleansing Enzyme Peeling Powder reinigt de huid en poriën diep op een milde wijze en maakt de huid zacht. Deze zachte, schuimende peeling met Païne is geschikt voor alle huidtypen. Marbert Cleansing Enzyme Peeling Powder verwijdert dode huidcellen, activeert de celvernieuwing, geeft de huid weer een frisse uitstraling en laat een zijdezacht gevoel achter. Wil jij deze peeling powder toevoegen aan je beauty routine? Laat in een reactie hieronder achter wat jouw meest gemaakte fout is als het om je huidverzorging gaat en maak kans op deze heerlijke peeling voor je huid. Op 20 september krijgt de lucky winnaar een persoonlijk bericht via de mail. Good luck!

Will Van d Der Wal
Sep 18, 2019 14:57
Ik denk dat te hard wrijven een veel gemaakte fout is .voorzichtig omgaan met je huid is heel belangrijk niet wrijven maar deppen
Janet Veld
Sep 18, 2019 11:55
Ok, ik beken! Mijn "fout"is dat ik savonds mijn gezicht soms vergeet met schoonmaken. Mijn ogen maak ik wel altijd schoon maar als ik verder geen make-up draag vergeet ik toch mijn gezicht schoon te maken.
Zeker nu mijn huid ouder wordt merk ik dat het wel nodig is.
Luna Tessel
Sep 14, 2019 00:57
Ik gebruik niet altijd SPF en dat is een grote fout... sommige hebben nogal een dikke textuur waardoor ik snel puistjes krijg. Ben nog altijd opzoek naar een oplossing hiervoor :)
Ling
Sep 13, 2019 12:05
Vaker scrubben met grove korrels is slecht voor je huid. Ik ben benieuwd naar deze peeling. Klinkt fijn voor mijn huid.
Shade Cybulkiewicz
Sep 13, 2019 14:58
Grove korrels zijn inderdaad niet lief voor je huid! De peeling is heerlijk en zal je huid zeker laten stralen. Good luck.

Liefs,

Shade
amanda geers
Sep 12, 2019 13:14
mijn fout is dat ik vaak te veel cremes ed. op mijn gezicht smeer. Want ja ik wil dolgraag van die pukkeltjes en onzuiverheden af. Helaas kan ik er ook niet van afblijven, pulken is een grote hobby. En water drinken is ook niet echt mijn ding. Toch maar wat vaker proberen.
Shade Cybulkiewicz
Sep 13, 2019 14:57
Hi Amanda,

We can shake hands! Toch moet je echt van de pukkeltjes afblijven.. moeilijk maar wel beter! Veel water drinken en een goede reiniging routine dragen bij aan de verbetering van je huid. En ook af en toe een fijne peeling. Good luck met de winactie!!

Liefs Shade
Lees meer reacties

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje