08 Jun. 2017

Stijltangen: Keramisch of toch titanium?

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een stijltang thuis. Maar welke soort stijltang kan je het beste aanschaffen: keramisch of titanium? In deze blog leggen we de verschillen uit tussen deze platen.

Deel dit artikel:

Tegenwoordig is de stijltang of straightener bij nagenoeg iedere vrouw wel in de badkamer te vinden. Doordat je met een stijltang zowel kunt krullen als stijlen is deze multi-tool haast onmisbaar geworden. De belangrijkste onderdelen van de stijltang zijn de titanium platen of keramische platen, maar wat is eigenlijk precies het verschil?

Stijltangen met keramische platen
Stijltangen met keramische platen hebben een goede warmtebegeleiding. Je haar wordt daardoor goed beschermd tegen de hitte van de stijltang. Hierdoor blijft je haar mooi glad en glanzend, en blijft het vochtgehalte van je haar in balans. Merken met keramische stijltangen zijn bijvoorbeeld CHI en ISO. Bij de stijltangen van CHI ontvang je een gratis silk ter bescherming van je haar. 


Voordelen van keramische stijltangen op een rijtje:

  • Beschermt je haar tegen hitte
  • Maakt je haar glad en glanzend
  • Warmt snel op
  • De platen gaan lang mee


Stijltangen met titanium platen
Een titanium stijltang is perfect voor dikker haar, omdat de platen steviger zijn en langer mee gaan. De platen van een titanium stijltang verwarmen gelijkmatig en behandelen het haar van binnenuit. Ook zorgt een titanium straightener er dankzij negatieve ionen voor dat de vochtbalans in het haar op orde blijft, waardoor je een glanzend en glad resultaat krijgt. Bovendien warmt een stijltang met titanium platen sneller op. Een merk dat goede kwaliteit titanium tangen in het assortiment heeft is bijvoorbeeld ISO Professional.


Hoe werken negatieve ionen?
Van nature bevat je haar positieve ionen, dit zijn een soort elektrische ladingen. Deze positieve ionen zorgen er voor dat de haarschubben open staan, wat zorgt voor pluizig haar. Dat willlen we natuurlijk niet! De negatieve ionen heffen als het ware de positieve ionen op, waardoor de haarschubben weer dicht gaan. Zo behoud je het vocht in je haar en pluizig haar wordt dan gladder en glanzender.


Voordelen van titanium stijltangen op een rijtje:

  • Beschermt je haar tegen hitte
  • De platen gaan lang mee
  • Het haar wordt glad en een glanzend
  • Warmt snel op
  • Geschikt voor dik haar

Tip: Gebruik vooraf altijd een hittebeschermende spray of serum, zoals Biosilk Silk Therapy of CHI Silk Infusion. Zo wordt je haar extra goed beschermd tegen de hitte van de stijltang en krijgt het een gezonde en glanzende finish.

Voor meer inspiratie / informatie kun je onze stijltangadvies pagina bezoeken, onze keramische stijltangen pagina of onze top 10 best verkochte stijltangen of de nieuwste 2016 blog over Keramische en Titanium platen.

Product wordt toegevoegd aan shoppingbag