11 Mei. 2020

De magische werking van Squalan voor de (droge) huid!

Uiteindelijk zijn we allemaal op zoek naar producten die zorgen voor een natural glow, zonder hierbij overbodige ingrediënten te gebruiken. Het merk Squalan is hierbij de ideale uitkomst. Squalan is een nieuw huidverzorgingsmerk dat zich richt op natuurlijke, vegan ingrediënten die de huid zichtbaar verbeteren. 

Deel dit artikel:

Wat doet Squalan gezichtsolie precies voor je huid?

Wat is squalan precies?

Squalan is een huidverzorgingsmerk opgericht door twee Nederlandse vrouwen die zelf in hun leven al alles hadden geprobeerd voor hun eigen gevoelige huid. Na een jarenlange zoektocht stuitten ze op een olie uit suikerriet en dit bleek hét ingrediënt te zijn. Dit ingrediënt, Squalaan, werd de basis van een huidverzorgingslijn met alleen natuurlijke, vegan ingrediënten die alleen de functie van de huid verbeteren en je huid weer laten stralen.

Waarom is squalaan goed voor je huid?

Squalan is heel anders dan andere skincare merken. Je ziet dit meteen als je de ingrediëntenlijst bekijkt: geen ellenlange lijsten met ingrediënten maar slechts een paar. Squalan gebruikt alleen ingrediënten die echt een functie hebben in het desbetreffende product. Al het ander laat Squalan eruit: dat betekent ook geen parfum en aroma, parabenen, en conservering. Daarnaast zijn alle ingrediënten natuurlijk en vegan. Omdat er slechts een aantal zorgvuldig gekozen ingrediënten in de producten zitten en geen “vulstoffen” zijn de producten heel puur en zacht voor de huid. De ingrediënten zorgen dat de huid kan verbeteren zonder dat er irriterende stoffen in zitten. Dit heeft een verbeterend en verjongend effect.

Wat maakt squalaan beter dan andere ingrediënten?

Het hoofdingrediënt in de Squalan lijn is squalaan. Squalaan is een stof die ook in de huid voorkomt, je huid herkent het daarom als huideigen waardoor het makkelijk opgenomen wordt door de huid. Je kunt squalaan op verschillende manieren winnen: uit haainenlever, uit olijf en uit suikerriet. Squalaan heeft gekozen voor de variant uit suikerriet, dit is de meest duurzame en pure vorm. Baby’s hebben een hoog percentage squalaan in de huid, daarom hebben zij zo’n lekker zacht huidje. Naarmate we ouder worden neemt dit percentage af. Door Squalaan in je huidverzorging te gebruiken wordt je huid weer zacht en flexibel. Ook verzacht het rimpels en lijntjes.

Maakt olie het gezicht niet juist vettig?

Er zijn verschillende soorten olie en sommige oliën sluiten de huid af waardoor er een laagje ontstaat op de huid, dit zorgt voor pukkels. Squalaan is niet comodogeen, dit betekent dat het een droge olie is die de huid niet afsluit. Je kunt het ook heel goed gebruiken op een vettere acne huid. Daarnaast is squalaan een adaptogene olie, dit betekent dat de huid heeft waar het behoefte aan heeft op dat moment: een droge huid wordt minder droog en een vette huid minder vet.

Voor welke huidsoorten is Squalan-olie geschikt?

De Squalan producten zijn geschikt voor elke huid, zelfs voor de meest gevoelige huid. Is je huid erg vochtarm dan is de Moisturizer perfect, in alle andere gevallen de Pure. De cleanser is voor elke huid geschikt en het oogserum kun je gebruiken bij lijntjes en wallen onder de ogen. Ook bij een vette huid en acne zijn de producten ideaal en maken ze je huid juist minder vet.

Gaat squalan rimpels/fijne lijntjes tegen?

De pure, moisturizer en eye hebben een anti-aging effect. Deze producten verzachten rimpels en fijne lijntjes. Daarnaast vermindert de Eye wallen onder de ogen en rimpels rondom de mond. Juist omdat er geen irriterende stoffen in de producten zitten hoeft de huid niet hard te werken om de producten op te nemen, hierdoor blijft de huid mooier.

Welke huidproblemen pak je aan met squalan?

Er zijn vele reviews te lezen over het gebruik van Squalan bij eczeem, acne en rosacea. Maar ook mensen met een droge huid (en droge handen) merken een duidelijke verbetering. Omdat de squalaan olie zo puur en huididentiek is, zie je zelfs bij huidallergie dat het vermindert en minder vurig wordt.

Kan Squalan bij elke huidtype?

Omdat de ingrediënten adaptogeen zijn, zijn ze geschikt voor elke huid. De huid haalt zelf uit de producten wat het nodig heeft op dat moment.

Welk resultaat kan je verwachten als je begint met squalan? 

De huid herstelt elke maand. Als je Squalan gebruikt, merk je na een week vaak al resultaten, maar na 3 weken lijkt het echt alsof je huid weer haar natural glow terug heeft!

Product wordt toegevoegd aan je winkelmandje